Революцията е тук

Съчетахме предимствата на лазерните и мастилоструйните принтери в едно.

 

Най-бързият Цветен офис принтер на пазара!

Скорост от 60 пълноцветни страници А4 в минута.

 

Memjet е световен лидер в разработването на технологии за цветен печат.  Компанията предлага своите решения и разработки на ОЕМ производители в печатната индустрия. Фирмата е със седалище в Сан Диего, САЩ, както и клонове в Дъблин, Сидни, Тайпе, Сингапур и Бойзи, Айдахо. В момента компанията разполага с над 3000 регистрирани патента за технологии и повече от 2000 патента в процес на одобрение, което представлява  четири пъти повече в сравнение с други технологични лидери на пазара.

Memjet технология

Печатащата глава със ширина 222.8 mm

Печатаща глава с уникални характеристики - ширината на печатащата глава е 222,8 mm, и включва 70 400 печатащи дюзи, което е 17 пъти повече от други печатащи глави за мастилоструйни устройства. По време на процеса на печат, печатащата глава е статична, движещата се част е само листът. Това прави принтера много издръжлив.

Мастило
Специално разработена формула за печат с отлично качество и главоломна скорост.

Процесор
Memjet процесор с над 100 млн. транзистора,  контролира работата на принтера и може да разпечатва 60 стр. А4 в минута.  В допълнение, по време на печат, процесорът управлява връзката между принтера, печатащата глава и останалите части от системата за подаване на мастило към принтера.

Контрол на качеството

За стартиране на принтера е необходимо да се подаде правилна информация между чиповете за контрол, разположени върху печатащата глава, мастилените касети и главната платка на принтера. Контролът на качеството се осъществява от конфигурация от чипове с криптирана защита, което предотвратява използването на несъвместими консумативи.

Технология за печат "Водопад" всяка дюза отделя 11,000 микрокапки в секунда, респективно една печатащата глава произвежда 704 милиона микрокапки в секунда. Тези характеристики позволяват отпечатването на 60 страници в минута.

Печатаща технология MEMS дава възможност за печат с размер на капката от 1 пиколитър, най-малкият размер капки в мастилоструйния печат. В реултат на малкия размер капки и наличието на 70 000 дюзи се постига отлично качество на печат. За защита на дюзите от засъхване,  печатащата глава преминава през 3 етапа на почистване.

Софтуер

Изцяло нова разработка за постигане на максимална скорост и ефективност на печат.

Тази защита гарантира използването само на оригинални консумативи – гаранция за безпроблемен печат и дълготраен живот на принтера.